Z​o werkt Vervoer op Maat

Benieuwd hoe Vervoer op Maat werkt? Op deze pagina leggen we uit wat u voor, tijdens en na een rit kunt verwachten.

Aanmelden en lidmaatschap

Heeft u nog nooit met Vervoer op Maat gereisd en bent u niet in staat om met gewone (openbare) vervoermiddelen te reizen? Dan kunt u zich als inwoner van Rotterdam, Hoek van Holland of Rozenburg aanmelden via een aanmeldformulier. De gemeente Rotterdam beoordeelt vervolgens uw situatie om te bepalen of u recht heeft op een Vervoer op Maat­-pas. Met deze pas kunt u een Vervoer op Maat-­rit reserveren en betalen. Ook als u ouder bent dan 75 jaar komt u in aanmerking voor Vervoer op Maat. Met de 75+ Vervoer op Maat­-pas kunt u tussen 19:00 uur en 07:00 uur met Vervoer op Maat reizen. Natuurlijk kunt u het lidmaatschap altijd weer opzeggen.

Lees meer

​Een rit reserveren

Met uw Vervoer op Maat­-pasnummer en geboortedatum kunt u via onze website of app een rit reserveren, een rit wijzigingen, of een rit annuleren. Met de pas reist u binnen en deels buiten Rotterdam. De gebieden waarbinnen u kunt reizen, zijn aangegeven in zones. Wilt u opgehaald worden bij een openbare plek, zoals een bioscoop of winkelcentrum? Dan kunt u een afspreekpunt kiezen bij het reserveren van een rit. De chauffeur haalt u dan op een afgesproken tijdstip op bij de Vervoer op Maat­-haltepaal op het terrein. Heeft u een rit gereserveerd? Zorg er dan voor dat u een kwartier voor de ophaaltijd klaar staat. Hou dan ook de Vervoer op Maat­-pas bij de hand. De kosten voor een rit zijn hetzelfde als voor het normale openbaar vervoer. Voor speciale ritten kunnen andere tarieven gelden.

Lees meer

Over de rit

Bij Vervoer op Maat rijden we geen vaste trajecten: we vervoeren u van deur tot deur. Dit doen we met aangepaste voertuigen en speciaal opgeleide chauffeurs. De chauffeur die u ophaalt zal om uw Vervoer op Maat­pas vragen. Als het nodig is begeleidt hij u naar het voertuig en helpt hij met het opbergen of aangeven van uw handbagage en hulpmiddelen. Naast bagage mag u een aantal medereizigers meenemen, zoals uw begeleider, kind of een familielid. Om zeker te zijn van genoeg zitplekken, vragen we u bij de reservering naar het aantal medereizigers. Vervoer op Maat valt onder collectief vervoer: het kan zijn dat u onderweg een paar keer stopt om andere passagiers op te halen.

Lees meer

​Betalen en contact

Een keer per maand vindt de betaling van uw ritten plaats. Als u voor meer dan € 10,00 per maand heeft gereisd, sturen we een reisoverzicht. Het bedrag dat hierop staat wordt ongeveer tien dagen later automatisch van uw rekening afgeschreven. Heeft u de laatste tijd gebruikgemaakt van Vervoer op Maat? Dan zijn we altijd benieuwd naar uw mening. Zijn er dingen die we beter kunnen doen? Wilt u een klacht doorgeven omdat de chauffeur te laat was? Of heeft u alleen een vraag over een rit? Voor dit soort zaken kunt u altijd contact met ons opnemen. Wilt u actief meedenken over de toekomst en mogelijkheden van Vervoer op Maat? Dan kunt u zich opgeven voor ons klantenpanel.

Lees meer