O​ver de rit

​Onze voertuigen

Vervoer op Maat­-chauffeurs rijden in speciaal aangepaste voertuigen. Dit betekent dat u, afhankelijk van uw situatie, opgehaald wordt in een aangepaste personenauto of rolstoelbus.

H​ulpmiddelen

Als u een rit reserveert kunt u aangeven of u een hulpmiddel, zoals een rollator, hulphond of rolstoel meeneemt. Om te voorkomen dat we met een te klein voertuig voor de deur staan, is het belangrijk dat u dit niet vergeet aan te geven. U kunt één hulpmiddel per rit meenemen.

Rolstoel of scootmobiel

Neemt u een scootmobiel of een sportrolstoel mee? Dan is het, vanwege de veiligheid, verplicht dat u plaatsneemt op een gewone zitplaats in de bus. De chauffeur zal uw hulpmiddel in de bus rijden en voor u vastzetten. Reist u met een gewone rolstoel? Dan kunt u hier meestal in blijven zitten tijdens de rit.

Rollator

Als u een rollator meeneemt kan de chauffeur helpen met het in- en uitklappen. Let op: vanwege de veiligheid is het niet toegestaan om boodschappen mee te nemen die los in een rollator liggen. Zorg ervoor dat de boodschappen in een tas zitten die u naast of voor uw zitplaats kunt zetten.

​Handbagage

Per rit kunt u maximaal twee stuks handbagage meenemen. Deze bagage houdt u tijdens de reis bij de hand. Onder handbagage verstaan we bijvoorbeeld een handtas, de bench voor uw kat of een boodschappentas. Voor de duidelijkheid benoemen wij dat het meenemen van een reiskoffer niet is toegestaan. Ook is het, vanwege de veiligheid, niet toegestaan om boodschappen mee te nemen die los in een rollator liggen.

Medereizigers

Als u een Vervoer op Maat-­pas heeft, mogen er per rit standaard twee personen met u meereizen. Voor medereizigers betaalt u € 1,09 per zone. Als u meer mensen wilt meenemen, kunt u de rit telefonisch reserveren. Per rit kunnen er maximaal vijf meereizenden mee. Omdat de hulp van chauffeurs in principe alleen bedoeld is voor Vervoer op Maat­-pashouders, moeten meereizenden zelfstandig kunnen reizen.

Verplichte begeleider

Er mag een verplichte begeleider met u meereizen als u niet zelfstandig een rit kunt maken. Hiervoor heeft u wel eerst toestemming nodig van de afdeling Individuele Voorzieningen van de gemeente Rotterdam. Een verplichte begeleider mag gratis meereizen.

Kind

Neemt u een kind mee dat jonger is dan vier jaar? Dan mag u het kind op schoot nemen, waarbij u zelf de gordel draagt.

​Onze chauffeurs

Bij de Rotterdamse Mobiliteit Centrale werken zo’n 250 gekwalificeerde chauffeurs voor Vervoer op Maat. Zij doen er alles aan om uw rit zo comfortabel mogelijk te maken en helpen graag bij het in­ en uitstappen. Neemt u spullen mee? Dan helpen we natuurlijk ook met het opbergen en aangeven van bagage en hulpmiddelen.

​Betalen en contact

Een keer per maand vindt de betaling van uw ritten plaats. Als u voor meer dan € 10,00 per maand heeft gereisd, sturen we een reisoverzicht. Het bedrag dat hierop staat wordt ongeveer tien dagen later automatisch van uw rekening afgeschreven. Heeft u de laatste tijd gebruikgemaakt van Vervoer op Maat? Dan zijn we altijd benieuwd naar uw mening. Zijn er dingen die we beter kunnen doen? Wilt u een klacht doorgeven omdat de chauffeur te laat was? Of heeft u alleen een vraag over een rit? Voor dit soort zaken kunt u altijd contact met ons opnemen. Wilt u actief meedenken over de toekomst en mogelijkheden van Vervoer op Maat? Dan kunt u zich opgeven voor ons klantenpanel.

Lees meer