​Aanmelden voor Vervoer op Maat

Aanmelden

Woont u in Rotterdam of in de gebieden Hoek van Holland of Rozenburg? En kunt u door een beperking niet met gewone (openbare) vervoermiddelen reizen? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor Vervoer op Maat. Daarnaast kan iedereen van 75 jaar en ouder lid worden van Vervoer op Maat. Dan mag u tussen 19:00 uur en 07:00 uur van Vervoer op Maat gebruik maken.

Aanmeldformulier

Vervoer op Maat wordt geregeld vanuit de gemeente Rotterdam en uitgevoerd door RMC. Zowel voor de Vervoer op Maat-pas als voor de 75+ Vervoer op Maat-pas kunt u zich aanmelden met het contactformulier van de VraagWijzer van de gemeente Rotterdam. De gemeente Rotterdam beoordeelt vervolgens uw situatie om te bepalen of u recht heeft op een Vervoer op Maat­-pas.

De gemeente Rotterdam kunt u op de volgende manieren bereiken:

Bellen
14 010

Bezoeken
De adressen van de VraagWijzers van de gemeente Rotterdam zijn te vinden op www.rotterdam.nl.vraagwijzers.

Schrijven
Gemeente Rotterdam
Postbus 1024

3000 BA Rotterdam

Vervoer op Maat-­pas

U ontvangt een Vervoer op Maat­-pas als uw aanvraag door de gemeente is goedgekeurd. Hiermee kunt u Vervoer op Maat­-ritten reserveren en betalen. Voordat u de eerste rit kunt maken, vragen we u een machtiging af te geven voor een automatische incasso. Zo worden de ritten automatisch betaald. Zodra we de machtiging ontvangen, kunt u de Vervoer op Maat-­pas gebruiken. Het pasnummer op de pas gebruikt u bij het reserveren van een rit. Ook tijdens de rit heeft u de pas nodig, zodat de chauffeur de rit kan bevestigen.

75+ Vervoer op Maat­-pas

Zodra uw aanvraag door de gemeente is goedgekeurd, ontvangt u de 75+ Vervoer op Maat-­pas. Met deze pas kunt u tussen 19:00 uur en 07:00 uur reizen met Vervoer op Maat. De pas kunt u gebruiken om de ritten te reserveren. Voordat u de eerste rit kunt maken, vragen we u een machtiging af te geven voor een automatische incasso. Zodra we de machtiging ontvangen, kunt u de Vervoer op Maat­-pas gebruiken. Het pasnummer op de pas gebruikt u bij het reserveren van een rit. Ook tijdens de rit heeft u de pas nodig, zodat de chauffeur de rit kan bevestigen.

Opzeggen

U kunt zich altijd weer uitschrijven voor Vervoer op Maat. Dit kunt u schriftelijk doen bij de gemeente Rotterdam:

Gemeente Rotterdam
Postbus 1024
3000 BA Rotterdam

Als u Vervoer op Maat opzegt wordt de pas geblokkeerd. Wilt u later weer gebruikmaken van Vervoer op Maat? Dan kunt u zich opnieuw aanmelden met een aanmeldformulier.

​Een rit reserveren

Met uw Vervoer op Maat­-pasnummer en geboortedatum kunt u via onze website of app een rit reserveren, een rit wijzigingen, of een rit annuleren. Met de pas reist u binnen en deels buiten Rotterdam. De gebieden waarbinnen u kunt reizen, zijn aangegeven in zones. Wilt u opgehaald worden bij een openbare plek, zoals een bioscoop of winkelcentrum? Dan kunt u een afspreekpunt kiezen bij het reserveren van een rit. De chauffeur haalt u dan op een afgesproken tijdstip op bij de Vervoer op Maat­-haltepaal op het terrein. Heeft u een rit gereserveerd? Zorg er dan voor dat u een kwartier voor de ophaaltijd klaar staat. Hou dan ook de Vervoer op Maat­-pas bij de hand. De kosten voor een rit zijn hetzelfde als voor het normale openbaar vervoer. Voor speciale ritten kunnen andere tarieven gelden.

Lees meer